Tur i skog og mark forbindes gjerne med bål, svartsvidde grillpølser og pinnebrød. Er du riktig så heldig så får du kanskje en dessert i form av marshmallow til å runde av hele festmåltidet. Men av og til kan det være godt å prøve noe nytt når man er ute på tur, og da er barilla pasta kanskje et overraskende, men super godt valg. Derfor gir vi deg her en oppskrift på kjempedeilig spagetti du kan nyte ute i guds frie natur.
Med mindre du har uendelig med rødsprit til stormkjøkkenet ditt, er det rett og slett ikke et alternativ å la sausen småkoke i flere timer når du er ute og camper. Derfor vil vi lage noe som blir fort ferdig. Dessuten må enkle turmåltider også være enkle å rydde opp. Så derfor lager vi alt i en og samme gryte. Jippi!
Turpastaen vår er fylt med deilig kjøttdeig, dyp løksmak, rik tomatsmak, en blanding av italienske krydderier, perfekt tilberedt pasta. Nam, nam. Den store hemmeligheten er kjøttkraft. Den tilfører en rik smak, som om den har kokt hele dagen, og tilsetter også væsken som er nødvendig for å få spagettien perfekt al dente. Buljong fungerer også. Annet enn å hakke en løk og litt hvitløk, er det i utgangspunktet ikke noe særlig forarbeid heller.
– Brun kjøttdeig med hakket løk og litt hvitløk til den er kokt.
– Tilsett knuste tomater, tomatpuré, tomatsaus (ikke glem boksåpneren!), kjøttkraften og italienske krydder til kjøttdeigen og la det småkoke.
– Bryt spagettien i to (dette vil hjelpe den til å koke jevnt og også gjøre det enklere å spise ute).
– Sørg for at nudlene er godt mettet i sausen og la det småkoke 9-11 minutter til spagettien blir al dente. Rør ofte for å unngå at den setter seg fast.
Omtrent den eneste ulempen ved dette måltidet er at duften av hjemmelaget spagettisaus muligens vil lokke frem alt fra bjørn til rådyr… så sørg for å lage litt ekstra! Det blir sannsynligvis ikke rester, så en rask tørking av gryten med noe tørkepapir, deretter en kort skrubb og litt skylling, og du er finito!